Regl olmadan yaklaşık bir hafta öncesinde ve regl döneminde kas ağrıları pek çok kadının yaşadığı bir durum. Özellikle karın, sırt ve bacak bölgesindeki bu ağrılar halsizliğe, yorgunluğa, isteksizliğe neden olabiliyor. Bu yüzden PMS ve regl dönemlerinde spor yapmanın, hormonlar sebebiyle gerilen sinirleri ve kasları yumuşatmasının yanı sıra yapılan egzersizler oksijen alışverişini artırıyor ve mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor.
hekimus + Peki, PMS ve regl dönemlerinde kas ağrılarına iyi gelecek egzersizler neler? Kadınların PMS, regl ve doğurganlık dönemlerini takip eden, onların hem sağlık hem de duygu durumları için her an yanlarında olan Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp, regl dönemi listelerine ve önerilerine bir güncelleme getirdi. Pepapp; PMS ve regl dönemlerinde ortaya çıkan kas ağrılarını azaltmaya yarayan egzersizleri kadınlarla paylaştı.
1- Tempolu yürüyüş yapın
Tempolu bir yürüyüş kalp atış hızını artırarak kan akış hızını düzenler. Vücuda oksijen girer ve bedeniniz enerji depolar. Kendinizi daha dinç hissedersiniz.
2- Basit pilates egzersizleri
Pilates egzersizleriyle, açma ve germe hareketleri yapmak vücudunun esnemesine, kaslarının rahatlamasına yardımcı olur. Sürekli esnemek yerine bu canlandırıcı bir seçimi tercih edebilirsiniz.
3-Yoga hareketlerini deneyin
Yoga yapmak ağrı hissinin hafiflemesini sağlar. Özellikle Vinyasa Yoga oldukça faydalıdır. Bu sayede zihnin de rahatlar, depresif haller son bulur. Çünkü hareket etmek, keyifsizliğe ve hassas ruh haline de iyi gelir. Mesela çocuk pozu tam size göre.
4- Keyifli, kolay ve enerjik egzersizler
Pelvik bölgesinin rahatlaması PMS ve regl dönemlerindeki konforunuz için önemli. Bunun için köprü hareketini uygulayabilirsiniz. Yere sırt üstü uzanıp ve belinizi yükseltin. Burada 10 saniye kalın ve nefes alın. İnerken nefesinizi verin.
5- Egzersizleri doğru zamanda, doğru şekilde yapın
Hafif ağırlıklar kaldırmak kaslarının güçlenmesi açısından önemli. Yani bu dönemlerde de fitness yapmaya devam edebilirsiniz. Kendinize fazla yüklenmemeye dikkat ederek tabii. Vücudunuzu dinleyin ve ona da her zaman özen gösterin.
UYARI!
Hekimus.com sitesinde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm sağlık ve tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme gayesindedir.
Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor'un yerini tutamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez.
Hekimus.com'da yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Hekimus.com, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.