Üsküdar Üniversitesi tarafından 11 yıldır yayınlanan PsikoHayat Dergisinin 21’inci sayısı okuyucuyla buluştu. PsikoHayat Dergisi, 2021 yılına “Pozitif Psikoloji” özel sayısı ile ‘merhaba’ dedi. Dergi son sayısında pandemi döneminde önemi bir kez daha anlaşılan Pozitif Psikolojiyi her yönüyle ele alıyor.
hekimus + Davranış Bilimleri ve sağlık alanında ülkemizin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi tarafından, uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve NP Tıp Merkezleri desteği ile hazırlanan PsikoHayat Dergisi’nin “Pozitif Psikoloji” özel sayısı okuyucularıyla buluştu. Tahsin Aksu Genel Yayın Yönetmenliğinde, Fatma Özten editörlüğünde Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından üç aylık periyotlarla çıkan derginin 21’inci sayısı yayımlandı. Dergide pozitif psikoloji birçok yönüyle ele alındı.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pozitif psikoloji iyi insan yetiştirmenin bilimidir”
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üsküdar’dan sonra Harvard, Yale ve Bristol’de okutuluyor. Pozitif Psikoloji iyi insan yetiştirmenin bilimidir” başlıklı yazısında pandemi sürecinde yaşanılan sıkıntılarla mücadele etmek, sorunlarla başa çıkmak ve psikolojik iyi oluş için en önemli çözüm yolunun “Pozitif Psikoloji” olduğuna işaret etti. Toplum ruh sağlığını korumada önleyici sağlık hizmetleri açısından önemli bir yaklaşım olan pozitif psikolojinin önemli bir kaynak olduğunu kaydeden Tarhan, “Empati, stres yönetimi, öfke yönetimi, kendini harekete geçirebilme, bağışlayıcı olabilme, ilişki yönetimi bu alanda edinilen öğretilerden bir kaçı. Kişi bunları öğrendiği zaman ruh sağlığı için koruyucu bir bariyer elde eder. Pozitif psikoloji bunu sağlıyor. Özetle pozitif psikoloji iyi insan yetiştirmenin bilimidir. İşte bu özel sayı, topluma bu özellikleri tanıtabilmek için hazırlandı” dedi.
“Pozitif Psikoloji” her yönüyle ele alındı
Dergide “Pozitif Psikoloji” kapak başlığı altında yazı hazırlayan yazarlar ve konuları şöyle:
- Üsküdar’dan sonra Harvard, Yale ve Bristol’de okutuluyor. Pozitif Psikoloji iyi insan yetiştirmenin bilimidir. Prof. Dr. Nevzat Tarhan
- Duygusal Zekâ, Uzman Kinik Psikolog Görkem Altıntaş
- İyilik İyileştiriyor, Uzman Kinik Psikolog Simge Bulunmaz
- Mutluluk ve Zekâ İlişkisi, Kinik Psikolog Yıldız Burkovik
- Farklı boyutları ile yaşam kalitesi, Uzman Psikolog Cemre Ece Gökpınar Çağlı
- Mevlana Celaleddin Rumi’ye göre üzüntüden kurtulma ve mutluluğa erişme yolları,Öğr. Gör. Arzu Eylül Yalçınkaya
- Mutluluğun Nörobiyolojisi: Mutlu Beyin, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir
- Filozofların gözünden mutluluğa bir bakış, Dr. Öğr. Üyesi Baver Demircan
- Hayatınıza Anlam Katan Ve Tutkuyla Bağlandığınız Bir Şeyler Var mı? Doç. Dr. Tayfun Doğan
- Karakter Güçleri Ve Erdemler, Uzman Psikolog Serkan Elçi
- Mutluluk Sosyolojisi, Doç. Dr. Barış Erdoğan
- Mutluluk Öğrenilebilir mi? Uzman Psikolog Can Kamsız
- İnsanları Anlama ve İnsan İlişkilerinde Ustaca Davranma: Sosyal Zekâ, Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin
- Şükran Duyma Ve Ruh Sağlığı, Uzman Psikolog Merve Nur Özbey
- Mutluluk Biliminde Akış Hali, Dr. Öğr. Üyesi Zülfikar Özkan
- “Merhamet Capcanlı Bir Kuştu İnsan Kalplerinde”, Öğr. Gör. Fatma Turan
- Bir İtidal Noktası Olarak “Affedicilik”, Uzman Psikolog Esma Uygun
- Umutsuz Yaşanmıyor, Öğr. Gör. Özgür Varan
- Psikolojik Sağlamlık, Öğr. Gör. Kudret Eren Yavuz
Prof. Dr. Eflatun Adam’ın vefatından önceki son röportajı
PsikoHayat’ın 21. sayısında özel bir röportaja da yer verildi. Prof. Dr. Eflatun Adam’ın vefatından önce gerçekleştirilen, meslek yaşamını ve psikiyatrinin geleceğiyle ilgili öngörülerini aktardığı bu röportaj onun Türk psikiyatri bilimine yaptığı katkıları da paylaştı. Bu özel röportajı, Dünyadan ve Türkiye’den Sağlıklı Haberler bölümleri ile Üsküdar Üniversitesi’nden Haberler başlığı takip etti. Gezi-Yorum başlığında Finlandiya incelenirken ve Sine-Yorum bölümünde de 2011 yılı yapımı Salgın filmi ele alındı.
UYARI!
Hekimus.com sitesinde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm sağlık ve tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme gayesindedir.
Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor'un yerini tutamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez.
Hekimus.com'da yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Hekimus.com, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.